Hier kun je groene stroom vergelijken

Wil je groene stroom uit Nederland vergelijken op prijs, voorwaarden en duurzaamheid aanbieder? Deze groene stroom vergelijkingsmodule geeft je meer inzicht in tarieven en duurzaamheidsaspecten. Je weet binnen enkele minuten wie de goedkoopste groene stroom uit Nederland en CO2 gecompenseerd gas levert en ook wat de bronnen van deze stroom zijn.

Groene stroom vergelijken afkomstig uit Nederland

Vind je het belangrijk on duurzame energie af te nemen welke geproduceerd is in Nederland? Je kunt kiezen voor een energie aanbieders waar de groene stroom voor 100 % wordt opgewekt in Nederland. Middels windenergie, zonne-energie of bio gas. Je kunt vaak zelf je energie bron kiezen zoals een zonnepark of windpark bij jou in de provincie.

Kies het duurzame energie pakket die bij je past

Je kunt de tarieven voor groene stroom voor 1 jaar of langere periode laten vastzetten.
Afhankelijk van de aanbieder van groene stroom kan je het tarief van de te leveren stroom en groen gas voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar vastleggen. Je kunt meestal ook kiezen voor een variabel tarief. Bij een variabel contract zullen de tarieven voor energie kunnen variëren.

Jaarlijks de tarieven van groene stroom vergelijken

Het kan verstandig zijn om, net zoals bij een autoverzekering, de tarieven van groene stroom jaarlijks met elkaar te vergelijken. Zeker als de energie aanbieder zelf de stroom in Nederland opwekt, kunnen de verschillen in prijs groter worden. Zo kan de hoeveel wind en windkracht van invloed zijn op de prijs en hoeveel groene stroom die wordt opgewekt middels windparken. Hetzelfde geldt voor de prijs van energie opgewekt door de zon. Ook de hoeveelheid zon kan van invloed zijn op de prijs van groene energie.

Je groene energie contract heeft altijd een opzegtermijn van één maand

Als je gaat verhuizen, kan je altijd overstappen naar een andere energie leverancier. Anders heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Voorbeeld: Als je voor een éénjarig contract hebt gekozen, kan je dus na 1 jaar overstappen van energie leverancier. Heb je voor een 3 jarig contract gekozen na 2 jaar en 11 maanden. Als je binnen de periode van je contract opzegt, heb je te maken met een opzegvergoeding. Je moet je contract wel opzeggen, in de voorwaarden van de energie leverancier staat vaak dat zonder opzegging het contract weer automatisch voor dezelfde periode wordt verlengd. Overigens, als je overstapt naar een andere energie leverancier zal die je huidige contract voor je opzeggen. Overstappen naar de groenste en goedkoopste energie leverancier van Nederland is dus gemakkelijk en goed te doen.